Hoe maak ik een afspraak en bij wie?
U kan ons secretariaat telefonisch bereiken op 015/ 431.434 voor het maken of het verzetten van afspraken.
U kan ook online afspraken maken via onze hoofdpagina op deze site.
Voor meer persoonlijke informatie kan u uw contactgegevens aan de secretaresse doorgeven en zullen we u zelf contacteren in het eerste vrij moment. Zo vermijden we storingen tijdens onze behandelingen.
Gelieve duidelijk te vermelden of u een afspraak wenst voor kinesitherapie, fasciatherapie of osteopathie. U krijgt dan een eerste afspraak naargelang uw wens volgens de beschikbaarheid van de therapeut en maakt dan zelf verdere afspraken na uw eerste behandeling.
Huisbezoeken voor kinesitherapie kunnen ook aangevraagd worden indien de patiënt zich niet zelfstandig kan verplaatsen.
Voor osteopathie en fasciatherapie is het niet mogelijk aan huis behandeld te worden.
Behandelingsuren:
Steeds op afspraak op weekdagen van 8u30 tot 21u00, en op zaterdagvoormiddag.
Tijdens feestdagen wordt er normaal niet behandeld, tenzij voor zeer dringende gevallen.
Wat kost een behandeling?
Nieuwe tarieven vanaf 1 maart 2021 volgens de richtlijnen van de beroepsverenigingen van kinesitherapie en osteopathie.
Voor kinesitherapie:
U betaalt de eerste behandeling 35 euro, en daarna per behandeling van gemiddeld een half uur het basistarief: 30 euro. De mutualiteit betaalt hiervan het grootste deel terug, afhankelijk van uw aandoening en van uw statuut. Ook het aantal keer per jaar dat u deze terugbetaling geniet is afhankelijk van uw aandoening en statuut (minimum 18x). Supplementen: huisbezoek +2 euro, bekkenbodem +3 euro.
Voor fasciatherapie:
U betaalt per behandeling 60 euro (duurtijd gemiddeld 45min). Gedeeltelijke terugbetaling is enkel mogelijk onder de noemer kinesitherapie. Hiervoor is dus een voorschrift van de arts vereist. Zonder voorschrift is voor fasciatherapie geen terugbetaling mogelijk.
Voor osteopathie:
Het basistarief bedraagt 55 euro. (duurtijd gemiddeld 35min maar kan uitlopen tot 45min indien nodig). De mutualiteiten betalen osteopathie gedeeltelijk terug (afhankelijk van de mutualiteit, meestal 10 euro per sessie met max van 5 sessies per jaar). Hiervoor is geen voorschrift van de arts nodig. De osteopaat dient wel erkend te zijn door de mutualiteiten.
Welke behandelingen zijn mogelijk bij jullie
Algemene kinesitherapie behoort tot het verleden. Wij hebben dan ook allen specialisaties gevolgd in diverse behandelmethodes die postgraduaat gegeven worden.
Wij beschikken ook over gespecialiseerde oefentoestellen voor bepaalde therapieën. Indien u echter een behandeling nodig hebt die bij ons niet mogelijk is, of indien uw arts een toestel voorgeschreven heeft dat wij niet bezitten, dan zoeken wij voor u een collega die wel gespecialiseerd is in de voorgeschreven therapie of het voorgeschreven toestel wel gebruikt.
We behandelen en begeleiden dagelijks patienten met volgende aandoeningen:
- Rugklachten en nekklachten
- Gewrichtsklachten
- Spier- en peesaandoeningen
- Na orthopedische operatie: bvb: mensicusoperatie, knieprothese, heupprothese, kruisbandruptuur, …
- Na cardiale operatie en ook andere chirurgische ingrepen
- Na sportletsels
- Prenatale en postnatale kinesitherapie (perinatale)
- Incontinentieproblematiek (zowel volwassenen als kinderen)
- Huilbaby’s en refluxbaby’s
- Chronische aandoeningen: bvb reumatoïde arthritis en aanverwante aandoeningen zoals bvb : spondylarthropathie (Bechteriew), maar ook andere chronische aandoeningen zoals parkinson, multiple sclerose, etc…
- Fibromyalgie en Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
- Evenwichtsstoornissen (BPPV,…)
- Hyperventilatie
- Lymfeklierproblematiek waarvoor lymfedrainage
- Perifere neurologische problemen: bvb zona, dropfoot, drophand, facialisparese, etc…
- Patiënten waarvoor de arts o.a. de behandeling met volgende apparaten voorschreef: ultrason, ionisatie, TENS, elektrotherapie, biofeedback, etc…
Hoe betaal ik?
Er wordt steeds per sessie contant betaald of met de “betaalapp” op uw smartphone.
U ontvangt een getuigschrift kinesitherapie dat bestemd is voor de mutualiteit op het einde van elk voorschrift (meestal na 9 beurten) of als uw behandelingen om welke reden dan ook stopgezet worden.
Voor osteopathie ontvangt u na elke sessie een getuigschrift voor de mutualiteit.
Wat breng ik mee op mijn eerste afspraak?
Kinesitherapie: Uw doktersvoorschrift, een klever van uw mutualiteit, eventuele onderzoeksresultaten ivm beeldvorming (RX,CT,NMR,…) en het protocol van de radioloog. Zonder een doktersvoorschrift is geen behandeling kinesitherapie mogelijk.
Fasciatherapie: Uw doktersvoorschrift. Zonder voorschrift is er geen terugbetaling mogelijk.
Osteopathie: geen voorschrift nodig, wel uw onderzoeksresultaten indien u die hebt.Bij vermoeden van ernstigere problematiek wordt u evenwel met een verslag doorverwezen naar uw huisarts of specialist.
Wat gebeurt er op mijn eerste afspraak?
Uw dossier wordt opgemaakt en er wordt een grondige anamnese afgenomen (vraaggesprek).
Dan volgt een uitgebreid klinisch onderzoek en wordt er bepaald welke behandeling er zal volgen en wat dat inhoudt.
Uw voorschrijvende arts heeft dit ook reeds gedaan, maar wij doen dit om te weten welke behandelingen er nodig zijn, voor welke technieken er eventuele contra-indicaties zijn, en ook om later te kunnen evalueren of uw toestand verbeterd is of niet.
Wat gebeurt er als mijn voorschrift afgelopen is, en mijn klacht is niet opgelost?
De arts schrijft meestal per 9 beurten kine voor omdat dit wettelijk zo voorzien is (behalve na operaties en bij chronische aandoeningen, dan wordt er gewoonlijk per 20 of 30 behandelingen voorgeschreven). In sommige gevallen duurt het echter wat langer dan 9 behandelingen. Wij maken dan een verslag, en de arts beslist dan om de behandelingen verder te zetten, of eerst verdere onderzoeken te laten uitvoeren.
Wat gebeurt er als mijn klachten toenemen?
Na de eerste drie sessies kan het zijn dat de klachten iets toenemen, maar als dit nog het geval is na 4 behandelingen, of als de therapeut onmiddellijk een abnormaal verloop opmerkt, wordt er een verslag opgemaakt, en wordt u onmiddellijk doorverwezen naar de voorschrijvende arts.
Wat gebeurt er als mijn klachten verdwenen zijn?
Het is natuurlijk de bedoeling om u zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Indien uw klachten verdwenen zijn, worden uw behandelingen gestopt, ongeacht of uw voorschrift afgelopen is of niet.
Adres
Veelgestelde vragen
KOMFORM-PLUS
Bij groepspraktijk KOMFORM-PLUS te Mechelen staan acht kinesitherapeuten, twee fasciatherapeuten, drie osteopaten steeds voor u klaar om u te helpen met uw klachten.