Fasciatherapie

Alle fasciatherapeuten bij Komform behandelen onderstaande klachten:

  • Bij klachten die blijven terugkomen, ook na intensieve kinesitherapie of osteopathie.
  • Dit kunnen zijn : rug- en nekklachten, spieren, gewrichten, pezen en ligamenten
  • Na een acuut letsel, maar vooral bij chronische aandoeningen van de gewrichten, spieren, rug en nek, zoals reumatoïde arthritis, Ehlers-danlos, hypermobiliteit, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, …
  • Stressgerelateerd klachten zoals : hoofdpijnen, spijsverteringsproblemen, hyperventilatie, slaapmoeilijkheden, etc…
  • Klachten waarvan men zegt: “daar zal u moeten mee leren leven”.

De fasciatherapeuten in onze praktijk  behandelen uw pijnlijke zones zodat u uw klachten kunt overwinnen. Indien nodig wordt er nauw samengewerkt met de kinesitherapeuten of de osteopaten zodat U zonder problemen uw dagelijkse activiteiten, werk of hobby’s kunt hervatten en herval kan voorkomen.

Specialisatie’s kunnen enkel bij onderstaande collega’s:

Voor “baby’s” en “post-traumatische stress syndromen”: Sophie Van de Put

Voor “hyperventilatie”: Jorinde Suy

Waarom fasciatherapie ?

Waar de klassieke kinesitherapie vooral de plaats van de klacht behandelt en klassieke oefentherapie geeft om kracht en beweeglijkheid te herwinnen, gaat de osteopathie en de fasciatherapie verder.

De oorzaak van de klacht bevindt zich dikwijls elders in het lichaam of is reeds lang “ingebakken” in het lichaam. Fascia betekent bindweefsel en is het weefsel dat rond elke spier, elk bot en elk orgaan zit en alles met elkaar verbindt.

Door langdurige belastende aktiviteiten of houdingen, trauma’s, maar ook door emotionele stress, gaat het bindweefsel zijn beweeglijkheid verliezen met acute en zelfs chronische klachten tot gevolg.

De fasciatherapeut is getraind om deze spanningen te voelen, en gebruikt enkel de handen om bewegingsverliezen in gans het lichaam op te sporen. Door met zachte maar zeer diep inwerkende technieken op het lichaam te werken,  kan het zichzelf herstellen en terug in balans komen. De patiënt wordt hierbij bewust gemaakt van de bewegingsverliezen en met zachte oefentherapie wordt de herwonnen beweeglijkheid terug in het lichaamsschema ingebracht.

Indien nodig werken de fasciatherapeuten nauw samen met de kinesitherapeuten of de osteopaten.

Onze Fasciatherapeuten

Van de Put Sophie

Diensthoofd Fasciatherapie

Kinesitherapeute en Fasciatherapeute MDB
specialisaties: stressgerelateerde klachten en psychosomatiek, baby’s met spijsverteringsklachten en/of slaapstoornissen

Stel een vraag aan Sophie

Beschikbaarheid
madiwoedovrzat
vm
nm
av

Suy Jorinde

Kinesitherapeute en Fasciatherapeute
specialisaties: stressgerelateerde en psychosomatische klachten, hyperventilatie

Beschikbaarheid
madiwoedovrzat
vm
nm
av

Vanhee Dries

Kinesitherapeut en Fasciatherapeut
specialisatie: chronische rug- en nekklachten, stressgerelateerde klachten, aanvullende therapie bij gecompliceerde revalidaties

Beschikbaarheid
madiwoedovrzat
vm
nm
av